M'Gineer in de kijker: Stijn

19/03/2019

Wie is Stijn?

Stijn is 28 jaar en woonachtig in Reet (BE). Hij heeft de opleiding Industriële Wetenschappen gevolgd aan het VTI van Kontich. Daarna studeerde hij Bachelor Elektromechanica in Boom met de afstudeerrichting Onderhoudstechnieken en behaalde hij nog een bachelor: Industrieel Ontwerpen.

MIDES als werkgever

Na zijn studies is hij onmiddellijk aan het werk gegaan als M’Gineer “MIDES was op dat moment maar een van de weinige bedrijven die mij een job aanbood in de project wereld.” Hij was op zoek naar een baan waar hij zaken kon ontwerpen met veel diversiteit  “Ik werk momenteel al meer dan vijf jaar voor MIDES en heb er nog geen seconde spijt van gehad”. 
“Ik zou het iedereen aanraden om bij MIDES van start te gaan”. Het is een bedrijf in groei maar er wordt voor gezorgd dat de familiale sfeer behouden blijft. Dit is voor een bedrijf in de outsourcing sector zeker geen gemakkelijke taak, want de collega’s zijn verspreid over heel Vlaanderen (en daarbuiten). Er worden regelmatig bijscholingen, evenementen, kennismakingsmomenten, … georganiseerd zodat de familiale sfeer behouden blijft! Dit zorgt er ook voor dat je op die manier te raadde kan bij collega’s indien er vragen zijn. 

Momenteel is Stijn actief bij AB Inbev als verantwoordelijke voor het technisch tekenwerk. De focus van projectbegeleiding en ontwerp is ondertussen meer verschoven naar de technische dienst. De brouwerij stamt al af van de jaren 70 en er staat dus nog veel oude technologie. Het is een hele uitdaging om de brouwerij een upgrade te geven om beter voorbereid te zijn voor de toekomst. 

Liefde voor karate

Het begon met de liefde voor voetbal, of toch niet? Elke avond ging Stijn met vrienden en buren voetballen op een veld in de buurt. Toen hij 9 jaar was, mocht Stijn de voetbalclub gaan verkennen. Dit was echter helemaal niet wat hij ervan verwacht had! In plaats van wedstrijden te spelen moest er gedribbeld worden rond kegels … Na een half uur heeft hij het voor bekeken gehouden. Bij het naar huis wandelen kwam hij voorbij een poster van de karate. Hij besliste daar eventjes een kijkje te nemen en is daar niet meer vertrokken! 

Hij begon op 9-jarige leeftijd bij Jishin-Katsu. Op zijn 17e heeft hij zijn zwarte gordel (1e Dan graad) behaald, ondertussen heeft hij zijn 3e Dan graad behaald. Op 18 jarige leeftijd begon hij als assistent lesgever bij de jeugd. Op die manier is hij doorgegroeid tot volwaardig lesgever, nu is hij lesgever voor zowel jeugd als volwassenen. 

Tot zijn 16-jarige leeftijd heeft hij deelgenomen aan wedstrijden maar daarna is de focus verlegd naar het behalen van de zwarte gordel en nadien op het lesgeven. Tegenwoordig is hij ook wel coach om de jeugd op te leiden die wil meedoen aan de wedstrijden.
 

De juiste ingenieur voor uw project?

Bij MIDES vindt u de ingenieur die perfect past bij uw opdracht én uw bedrijf. Bent u op zoek naar de perfecte match? 

Laat het ons weten