No "Blue Monday" for us

21/01/2019

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het hele jaar. Althans, dat beweert de Britse psycholoog Cliff Arnall. Voel jij je vandaag een beetje suf? Deze tips beuren je gegarandeerd op!

DERDE MAANDAG VAN JANUARI

Het is berekoud buiten, de vakantie lijkt nog ver weg, sommige voornemens zijn nu al als sneeuw voor de zon verdwenen én de gezellige feestdagen liggen alweer even achter ons. En het is maandag, de eerste dag van de werkweek. Genoeg argumenten volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall om de derde maandag van het nieuwe jaar als de meest deprimerende dag te kronen.

ONTERECHTE THEORIE?

Of deze theorie al dan niet wetenschappelijk onderbouwd is, is een groot vraagteken. De kans dat iedereen tegelijk een dipje heeft, is aanzienlijk klein. Een Britse krant beweert dat Blue Monday een verzinsel is van een reisbureau om nieuwe klanten aan te werven én dat de psycholoog gesponsord werd door dergelijke reisbureaus.

Voel je je toch wat down vandaag? Enkele tips om je op te beuren!

PLAN EEN LEUK WEEKEND

Spreek het komende weekend af met vrienden of familie en doe iets leuks. Zo heb je een hele week iets om naar uit te kijken.

PUT THAT RECORD ON
Zet je favoriete liedje op en zing luidkeels mee. Hier word je in een mum van tijd vrolijk van!

ONTSPAN
Neem vandaag de tijd om een ontspannend bad te nemen en geniet van wat me-time, of kijk een goede film! Wist je trouwens dat de kleur blauw kalmerend werkt? Staar vandaag dus zeker naar iets blauws!

DENK AAN JE VAKANTIE
De vakantie lijkt misschien ver weg, maar niets houdt je tegen om eens na te denken aan je volgende vakantie. Maak nu al werk van die reis! Of gebruik een vakantiefoto als bureaublad. Daar word je spontaan gelukkig van.

GLIMLACH
Blijf glimlachen en wees vriendelijk tegen anderen, ook als je totaal niet in de stemming bent. De positieve energie die je uitstraalt, krijg je zeker terug! Je hersenen krijgen een signaal dat je lacht, waardoor je je ook beter zult voelen.

MAANDAG, WERKDAG!
Start een gesprek met je collega’s, want ook je collega’s kunnen last hebben van een deprimaandag en strek regelmatig je benen. Van een half uur bewegen maak je endorfines aan en die breken je stresshormonen af. Ga ook even naar buiten om te genieten van wat daglicht. Goed voor je vitamine D!

De juiste ingenieur voor uw project?

Bij MIDES vindt u de ingenieur die perfect past bij uw opdracht én uw bedrijf. Bent u op zoek naar de perfecte match? 

Laat het ons weten