PipeXperts vinden M'gineers

09/01/2020

Twee ingenieursbureaus die elkaar vinden. Het gebeurt niet elke dag. Toen PipeXperts bedrijven zocht voor zijn incubatiecomplex in Lokeren, kwamen ze al gauw in contact met sectorgenoot MIDES. Het begin van een jarenlange samenwerking.

Complementaire activiteiten PipeXperts, het vroegere Engiplast, is gespecialiseerd in het ontwerp en de berekening van leidingsystemen en installaties voor de procesindustrie. “In 2012 zijn we verhuisd naar het Innovatie Centrum Lokeren in de industriezone langsheen de E17”, begint zaakvoerder Koen Penneman. “Bij de uitbreiding in 2013 zochten we bedrijven die ons konden versterken op het vlak van technische bagage, klantenkring, ondernemersspirit enz. Zo hebben we MIDES leren kennen. Als piping & process engineers werken wij vooral op projectbasis bij klanten in de (petro)chemie, de farma-industrie en de voedings-, water- en energiesector. MIDES heeft dan weer een ruimere engineering expertise. We vullen elkaar aan en dus lag een samenwerking voor de hand.” 

Uitwisseling van expertise “Wij waren in deze periode bovendien op zoek naar versterking voor ons team”, gaat Koen verder. “We hadden iemand nodig die het reken- en meetwerk van leidingsystemen op zich kon nemen. Zo’n specifiek profiel is moeilijk te vinden, ook omdat ‘piping & process engineering'geen afstudeerrichting is. Bij MIDES vonden we die witte raaf in de persoon van Nicolas, een projectingenieur die vroeger bij een van onze klanten technische installatieprojecten had ontworpen en opgevolgd.” Nicolas ging er aan de slag en heeft ondertussen al verschillende projecten voor PipeXperts in goede banen geleid.

“We zijn heel tevreden over zijn prestaties en over de aanpak van MIDES. Er zijn zelfs al gesprekken geweest om in de toekomst nog nauwer samen te werken zodat ook MIDES, als ze een PipeXpert zoeken, eventueel op ons een beroep kunnen doen. Het realiseren van  win-winsamenwerkingen op lange termijn, dat is ten slotte wat ons beide drijft.”

De juiste ingenieur voor uw project?

Bij MIDES vindt u de ingenieur die perfect past bij uw opdracht én uw bedrijf. Bent u op zoek naar de perfecte match? 

Laat het ons weten